Markedets mest komplette pedagogiske lese- og skrivetreningsverktøy.
 

e-Lector er et program som gjør det enklere og mer morsomt å drive lese- og skriveopplæring. Samt for personer med lese- og skrivevansker. Tydeliggjør tekst og vil lese opp all tekst med talesyntese slik at man hører teksten også.

Hovedprinsippet er å fjerne forstyrrende elementer for leseren, samt hjelpe leseren å fokusere på det som skal leses. Den inneholder også talesyntese på flere språk som gjør at man også kan lytte til teksten. Dette gjør også at e-Lector er veldig nyttig i språkundervisning.

Programmet er blitt testet i samarbeid med spesialpedagoger som til daglig arbeider med lesevansker. Erfaringer viser at e-Lector hjelper personer med lesevansker å lese lettere, raskere, samt gjøre lesingen mer lystbetont.

e-Lector er først og fremst et leseverktøy som fremmer lesing av elektroniske tekster. Alle tekst man har eller finner elektronisk kan leses av i e-Lector. For eksempel web sider, dokumenter og e-post.

Med e-Lector fullversjon følger det med et stort øvingsarkiv på Bokmål og Nynorsk. Tren på lyder, diftonger, høyfrekvensord, dobbel konsonanter osv.

Ved å gjøre lesingen lettere blir det enklere og mer lystbetont å lese dokumenter, og ikke minst å benytte seg av Internett.

Det medfølger også spill og glosetrening. Det gjør at den er god for de som skal lære seg et fremmedspråk, eller for fremmedspråklige som skal lære seg norsk.

e-Lector er også et ypperlig verktøy til skrivetrening ved at man kan lytte seg til skrivefeil, samt koble seg til stavekontroll i for eksempel Word og OpenOffice.

Dersom leselysten øker er det også sannsynlig at man leser mer, noe som gir god lesetrening.

Når man leser i e-Lector fokuseres det også på et ord av gangen. Dette kan gjøre at man opparbeider et fotografisk minne av ord, som kan forbedre leseevnen. e-Lector kan dermed hjelpe brukeren til å bli en bedre leser generelt sett.e-Lector er svært enkelt å bruke og passer for personer i alle aldre.

Alle kan laste ned prøveversjon av e-Lector her

Se introduksjonsvideo

For privatpersoner anbefales e-Lector Basic. Sammenlign fullversjon og Basic.

Ta også en titt på våre tilleggsprodukter. Der finner du skanner penn og bordskanner.

Det anbefales også å bruke eTaleboka som er naturlig bokmål tale.

e-Lector anbefales av blant annet Bredtvet, Statped Vest og Øverby kompetansesentra.