Svar:

Fungerer e-Lector på Windows 7/8/10 ?
Ja, det går utmerket. Både 32 og 64-bit. e-Lector fungerer med Windows XP og høyere. Last ned nyeste versjon av e-Lector her

Hvordan får jeg e-Lector til å fungere med FEIDE-innlogging?
Din kommune/skole må være tilknyttet Feide. Deretter velger du Bruk Feide enten på skjermen ved førstegangsoppstart, eller på Verktøymenyen->Innstillinger. Når du starter opp e-Lector neste gang får du opp ett valg: Innlogging med Feide

Kan man bruke e-Lector på nettbrett ?
Man kan bruke e-Lector på Windows 8/10 nettbrett siden de kan kjøre alle Windows-programmer. Man kan ikke bruke iPad og Android nettbrett

Hva er forskjellen på fullversjonen og Basic ?
Basic er en enklere versjon av e-Lector som man også kan søke Hjelpemiddelsentralen om eller kjøpe til privat bruk. Den har ikke de pedagogiske verktøyene som brukes i en opplæringssammenheng. Som for eksempel: øvingsarkiv, repeterende lesing, spill og glosepugging. Men den er et utmerket hjelpemiddel. eTaleboka medfølger standard i Basic utgaven. Les mer her

Hva trenger jeg for å bruke e-Lector ?
Du trenger kun en PC med Windows XP eller høyere. e-Lector setter veldig små krav til hastighet og minne.

Hvilke språk støtter e-Lector ?
e-Lector støtter alle språk som leses fra venstre til høyre. Det vil si at bl.a. arabisk ikke støttes pr. dato.

Finnes e-Lector på engelsk ?
Man kan velge om e-Lector skal vises med Norsk Bokmål, Nynorsk eller Engelsk tekst i programmet. Dette har ikke noe med hva som leses, men hvilke tekster og hjelp som er i selve programmet. Hjelp er foreløpig kun på Bokmål og Nynorsk.

Finnes e-Lector på nynorsk ?
Ja, e-Lector er sidestilt på bokmål og nynorsk. Man kan skifte mellom disse mens man bruker programmet (Verktøy->Innstillinger).

Finnes flerbrukerversjon av e-Lector ?
Ja, det er det samme programmet. Flerbruker defineres ved at man har mer enn en lisens. Da må man logge seg inn med brukernavn og passord. Ta kontakt med support hvis du skal kjøre flerbruker.

Kan man bruke e-Lector med Terminal server ?
Ja, det går bra.

Jeg får feilmelding når jeg installerer på et nettverk
Den mest sannsynlige grunnen er at du ikke har tilstrekkelige rettigheter på din maskin. IT administrator kan hjelpe deg med dette. Dette vil ofte være aktuelt på kommunale nettverk.

Jeg får ikke tale til å virke
Sjekk først at du får lyd i andre programmer. En valig feil er at lyden er skrudd av, eller veldig lavt. Se på volumkontrollen i nedre høyre hjørne i Windows.

Kan man bruke e-Lector på Mac
Selv om ikke e-Lector er et Mac program så har vi flere kunder som benytter dette på Mac. Man må da kjøre et PC-emuleringsprogram på Mac som for eksempel CrossoverMac, Parallels Desktop og VMware Fusion. Vi vil imidlertid ikke garantere at e-Lector fungerer på Mac og vil ikke ha noen støtte for dette. Men prøv gjerne selv.

Hvilke tale synteser kan jeg bruke ?
e-Lector er testet med følgende tale synteser:

– Alle åpne SAPI 4/SAPI 5 talesynteser

Ellers så skal e-Lector støtte alle tale synteser som benytter SAPI grensesnitt. De stemmene som følger med ny LingDys (Isak, Ingrid) kan benyttes. Med e-Lector følger også tale synteser på Engelsk, Tysk, Fransk, Spansk, Italiensk og portugisisk.

 

Du kan også kontakte oss på: support@e-lector.no